Tuesday, October 19, 2010

Viljandimaa 6. klasside õpiolümpiaad

08.10.2010. aastal toimus Paalalinna gümnaasiumis 6. klasside õpioskuste olümpiaad. Suuresti tänu õpetaja Marika Kivistik-u õpetamisele ning õpetaja Ene Karu otsimisvalmidusele said meie kooli neli õpilast väga hea ettevalmistuse. Õpetaja Ene aitas vajalike lugemismaterjalide hankimisel, õpetaja Marika õpilaste ettevalmistamisel ning õpilased ise näitasid valmidust olümpiaadile mineku osas ja pealehakkamist neile pakutavate teadmiste omandamises.


Reglemendi järgi oodati ühte võistkonda 5 õpilast. Kuigi oleme mõttelt suured, siis laste arv on paraku väike. Nõnda pidimegi leppima viie õpilase asemel 4-ga (Holstre Kooli võistkonnas). Siinjuures ei saa mainimata jätta, et neljast üks oli viienda klassi õpilane.


Võistkonna väiksusest ja selle noorusest olenemata esindasid lapsed kooli väga tublisti.


Saavutati 21. osaleja seas auväärne 5 koht ja kaotus 4. kohale oli peaaegu olematu.


Lastega üheskoos kooli poole sõites arutlesime võimalike vigade üle ning selgus, et ülesanne, mistõttu olime kaotanud suure hulga punkte oli jäänud täitmata arvamuse tõttu, et vastus on vale.


Lapsed, tundes ise huvi oma vigade üle, said väga hea õppetunni edaspidisteks tegemisteks sellelaadsetel ettevõtmistel. KUI SA EI OLE OMA VASTUSES KINDEL, SIIS ÄRA JÄTA SEDA KIRJUTAMATA. Just seda tõdes meeskond ja said taas ühe elutarkuse võrra rikkamaks.


Ettevõtmises lõid kaasa:

  1. Marika Kivistik- 5. ja 6. klassi klassijuhataja ning inglise keele õpeaja
  2. Ene Karu- Holstre raamatukogu juhataja ning meie kooli geograafia õpetaja
  3. Romet Reimo- 6. klassi õpilane
  4. Gerthrud Grents- 6. klassi õpilane
  5. Mariann Pata- 6. klassi õpilane
  6. Kelli Pärn- 5. klassi õpilane


Palju õnne õpetajatele ja meeskonnas osalenud õpilastele ning võisluse võitnud meeskonnale C.R. Jakobsoni nimelisest gümnaasiumist!


Olite kõik väga tublid ning ilma Teieta ei oleks me saanud uut kogemust.


Lugupidamisega

Reeme Remmelgas

No comments: