Friday, December 3, 2010

Euroopa Liit selgeks ühe päevaga

Novembrikuu 17. kuupäeval käisime koos Kirivere kooli 8. ja 9. klassi õpilastega Tallinnas Stenbocki majas ning AHAA Keskuses.


Meie reisi Tallinnasse saatis moto „Euroopa Liit selgeks ühe päevaga”. Esmajärjekorras külastasime Euroopa Liidu maja. Seal räägiti Euroopa Liidust üldiselt, nii liikmesriikidest, Euroopa komisjoni- kui ka Euroopa Nõukogu tööst. Lisaks tutvustati meile Eestist valitud saadikuid ja nende tööd. Kokkuvõttena tehti meile viktoriin, kus õpilased jagati 6- liikmelistesse gruppidesse ja vastama pidime seal kuuldu põhjal. Parimaks kahe kooli võistkondadest osutus võistkond, kuhu kuulusid meie kooli õpilased: Seila Peek, Pille Uibopuu, Catlyn Koik, Sirle Song, Liina Pärtma ja Jaanika Jaanus. Kõik osavõtjad said meened Euroopa Liidu sümboolikaga.


Stenbocki majas tutvustati meile nii Andrus Ansipi tööd kui ka paljude teiste ministrite tööd. Meil õnnestus viibida nii sinises-, rohelises-, konverentsi- kui ka istungite saalis. Viimases anti meile võimalus istuda ümmarguse laua taha, kus igaüks sai valida endale ühe ministri koha. Ministrite kohtadel istudes saime põhjaliku ülevaate ministrite tööst ning palju olulist infot peagi kasutusele tuleva euro kohta.


AHAA Keskus andis hoopis teistlaadi elamuse. Seal saime teha erinevaid katseid, käia 4D kinos ja veeta lihtsalt mõnusalt aega.


Selle väljasõidu juures meeldis mulle kõige rohkem AHAA Keskus ning seal asuv 4D kino.


Soovitan sedalaadi külastust soojalt kõigile!



Silje Sinimets (9. klass) ja

Helve Hrabrova (8. ja 9. klassi lassijuhataja)

No comments: