Wednesday, September 28, 2011

Ekskursioon Otepääle

Suvevahejaa esimesel päeval, 6.juunil, käis Holstre kooli V ja VI klass Otepää seikluspargis. Olles leidnud seikluspargi ülesse, tõmbasime jalga ronimispüksid ning asusime hoolega kuulama instruktorit, kes õpetas meile karabiinide kasutamist. Karabiinid on kinnituskonksud ehk sissepoole avanevad haagid, millega ronija end õhus oleva trossi külge kinnitab, et ta alla ei kukuks.


Õpetussõnad kuulatud, algas seiklus. Kõik asusid usinasti ja suure entusiasmiga ronima, keegi ei osanud arvata, kui väsinuna nad lõpetavad. Need hetked seiklusrajal olid enda proovilepanemise, endaga võitlemise ja enda tundmaõppimise tunnid. Kes tundis hirmu, kes rõõmu, kellele oli mõni asi ületamatult raske. Kuid tähtis on seegi, et kõik said midagi uut kogeda. Oli neidki, kes tegid iseendale toreda üllatuse, sest said vapralt raja otsast lõpuni läbitud.


Seikluspargis käidud, läksime sööma. Seejärel uudistasime Tehvandi suusahüppetorni. See on ühtlasi ka vaatetorn ja 34 m kõrguselt saab vaadata sportlasi hüppamas. Kõrgus merepinnast on 218 m ja see on ühtlasi Munamäe järel kõrguselt teine vaatetorn. Kõik julgesime üles minna ja tornist ümbrust vaadata, kuid kujutada end ette sportlasena sealt suusahüpet tegemas, ei suutnud meist vist küll keegi. Kahjuks, ei näinud me ühtegi sportlast treenimas, siis oleks küsinud, et mis tunne on suuskadega õhus lennata.


Vaateid Otepää seikluspargist (http://www.seikluspark.ee/)


Käisime veel energiasamba juures energiat kogumas, sest kooliaasta oli olnud üsna väsitav ja üks laps peab ju energiline olema. Energiat täis, sõitsime Pühajärve äärde. Mõned tegid jalad märjaks, mõned tahtsid ujuma minna, aga õpetaja ei lubanud. Tema arvas, et vesi on külm, kuigi polnud ise varvastki vette pistnud. Lugesime ka selle järve tekke kohta käivat legendi. See paik oli väga rahulik ja kaunis. Enne koduteele asumist käisime veel poes maitsvaid asju ostmas ja seiklusrikas päev oligi jõudnud õhtusse.



Õpilase silmade läbi kirjutas õpetaja Marika Kivistik

No comments: