Friday, November 19, 2010

Orienteerumise õppepäev Holstre Koolis

Start võis alata


Möödunud nädala teisipäeval 10.11.2010. aastal toimus Läti-Eesti projekti raames meie kooli lastele suunatud orienteerumise õppepäev.

Õppepäev hõlmas endas nii praktilist kui ka teoreetilist poolt. Päeva esimeses osas, mis oli loengu vormis, anti lühike kuid selge ülevaade orienteerumise ajaloost, kaartidest, viimase tingmärkidest ja vastati saalis viibijatel tekkinud küsimustele.


Loeng oli kaasahaaravalt põnev


Elektrooniliste kiipide kättejagamine


Loengu lõppedes jagati õpilastele sh õpetajatele kätte elektroonilise ajavõtu kiibid ning meie kooli jaoks spetsiaalselt koostatud kaardimaterjalid. Kätte jaotatud abimaterjalid olid vajalikud valik-orienteerumise võistlusest osavõtuks. Kiibid ning kaardid käes võis võistlus alata. Rõõmsal meelel tormasid koolis olnud õpilased kontrollpunkte taga ajama. Oli neid, kes nautisid võistlust gruppidena kuid hulgaliselt neidki, kes võistlusel individuaalselt osalesid. Kiiremad olid rajalt tagasi vähem kui viieteistkümne minutiga.


Õpetaja Sirje Kannel 1. ja 2. klassiga startimas


Üks kõigi ja kõik ühe eest


Parima tulemuse saavutas Mirelle Välk


Mirelle Välk, olles orienteerumispäeva liider, meenutas omalt poolt kuidas pärast füüsilise treeningu lõppemist koguneti saali ning Eesti Orienteerumisliit andis klassijuhatajatele üle orienteerumise ajakirjad ning 2011. aasta taskukalendrid, mis klasside parimatele hiljem ära jaotati. Samas ei jätnud Mirelle meenutamata esimese klassi õpilast, kes kogemata olla kaks korda ühte punkti käinud läbimas, aga ometigi lõpetas tublilt ning läbis raja tervenisti.


Põnev oli jälgida finiši järel ajavõtukiibilt andamete laadimist arvutisse ning laste emotsioone väljatrükitud lehelt tulemusi uurides.


Lõpetanute vaheline teemakohane vestlus


Suured tänud Eesti Orienteerumisliidule huvitava päeva eest ning heatujulistele õpilastele ja õpetajatele päeva paremaks muutmise eest.


Austusega

Reeme Remmelgas

No comments: