Tuesday, February 15, 2011

Eesti lastekirjanik Heljo Mänd kõnes ja pildis

Sünnipäevaks sai meie poolt Heljo Mänd raamatu


Õpetaja Sirje Kannel käe all valmis meiepoolne tänukiri


Ja raamat oligi valmis

Käesoleva õppeaasta III õppeveerandi alguses hakkasid Holstre Kooli õpetajad ja õpilased tegema usinasti ettevalmistusi Eesti lastekirjaniku Heljo Männi 85. sünnipäevaks.


Ühiste jõupingustuste tulemusel valmis raamat õpilaste sõna- ja kunstiloomingust ning CD-plaat vanadaami lastelauludega.


Tegevusse olid haaratud kõikide klasside õpilased ja meie lasteaia lapsedki. Välja valiti parimad omaloomingulised tööd, mis kõik kogumikus oma kindla koha leidsid.


Imepärased kaaned – männikoorega kaetud ja valgest näpunöörist Heljo Mänd nimega – nõnda see teos välja nägi. Antud õpilastööde kogumik saadeti lastekirjanikule sünnipäevaks.


11. veebruaril, Heljo Männi sünnipäeval kogunes koolipere saali, et meenutada proua elu ja tegevust ning näha ja kuulda plaadile salvestatud laule. Esitlemisele tuli ka 3 paremat õpilastööd.


Suurema töö kogumiku väljaandmisel tegid õpetajad Sirje Kannel, Helve Hrabroa, Kirli Koljat, Kai Niinemäe, Ene Karu ja Tiia Toomsoo.


Tehtud töö pälvis tähelepanu ka vabariiklikul tasandil, seda veebruarikuu 11. kuupäeval ETV telesaates Terevisioon. Ettevõtmine oli suur ning nõudis kõigil palju pingutamist, kuid tulem oli seda kõike väärt.


Suured tänud kõikidele, kes selles vahvas ettevõtmises nõu ja jõuga kaasa lõid ning hea sõna või osava käega tegevuses kaasa lõid.


Lisaks lisame Teilegi armsad lugejad mõningad väljavõtted meie poolt tehtust. Head vaatamist ja lugemist.



Lugupidamisega

Kai Niinemäe, Holstre Kooli eesti keele õpetaja

Reeme Remmelgas, Holstre Kooli direktor

No comments: