Monday, February 14, 2011

Loodusring looduskaitse 100. aastapäeva tähistamas

8. detsembril 2010. aastal osalesid Holstre Kooli loodusringi lapsed koos juhendaja Anu Saarega informatiivsel ja meeleolukal õhtupoolikul Pärimusmuusika Aidas. Koosviibimine oli pühendatud Eesti Looduskaitse 100. aastapäevale.


Meie loodusringi lapsed kuulavad tähelepanelikult eeskõnelejat


Õhtupoolik algas kontserdiga, kus muusik Mari Kalkun ja sõbrad kandsid muusika kaudu edasi loodushääli, mille järel toimus dokumentaalfilmi „Looduskaitse lugu” esilinastus. Film pajatas elust Vaika saartel, lammaste tegevusest Hiiumaa laidudel, kotkaste eluloost, puisniitude hooldamisest, Kõrede kõrisevhäältest Matsalu rahvuspargis, laastukatuste taastamisest Karulas jpm.


Sellele järgnes õpitubades tegutsemine, väga vahva oli kotkaste töötuba, kus näidati varustust mille abil jõuab kotkauurija kotkapessa. Samuti pakkus põnevust see, kuidas kotkaste uurija kaalub ja rõngastab kotkaid ning millist infot see rõngas ümber kotkajala endas kätkeb. Lisaks said lapsed kotkamune ja sulgi katsuda. Saime teada, miks ja kuidas raadiosaatjad lindude kaelas toimetavad.


Teise töötoa teemaks oli ´´Elurikkus läbi mikroskoobi``, kus sai vaadelda tehtud preparaate läbi mikroskoobi. Kolmandas töötoas räägiti loodusalade õppimisvõimalustest kõrgkoolis. Olemine oli hubane ja hariv ühteaegu.


Lugupidamisega

Anu Saar, loodusringi juhendaja

No comments: