Monday, December 14, 2009

Rahu ja Vandalism käsikäes!

Jõulud on lähenemas rõõmustava kiirusega. Tänasel hommikusel kogunemisel süüdati kolmas advendiküünal. Veel üks pühapäev ja jõulud ongi käes ning koolijütsid saavad rõõmsal meelel talvevaheaega nautima minna. Tänasel kogunemisel andis meie huvijuht Helve Hrabrova põgusa ülevaate eelmise nädala tegemistest ning sellest, mis kooli käesoleval nädalal ees ootab (Pilt 1: 12.12.2009 Päkapikud Holstres).

Tänapäeval levinum advenditava on seotud päkapikkudega, kes öösel toonud maiustusi-kingitusi ja hommikul ärgates avastatakse neid susside-sokkide seest. Advendikombeid ja ootusaega sümboliseerivad Petlemma täht, advendiküünlad, advendikalender. Kõik viitab sellele, et oodatakse jõule. Jõulud omakorda seostuvad rahuga. Ajaga, mil oleme koos ja tuletame tavapärasest enam meelde oma lähedaste olulisust.

Ometigi ei suuda kõik pidada lugu, ka rahuajal mitte, kaaskodanikest ning meie kõigi ühisest varast – koolimajast ja selle ümbrusest. Kui üleeelmine nädal möödus rahulikult, siis möödunud nädala reedel vastu laupäeva vandaalitseti meie kooli territooriumil. Sõidetud oldi nii kõnniteedel kui ka pargis. Miks tuleb üks endast lugupidav isik kooli ümbrust rüüstama? Kurvaks teeb meele, et see, mis kuulub meile kõigile, see mida meile täna pakutakse ilma rahata, seda ei osata hinnata. Aga mis siis saab kui see kõik ühel hetkel käest võetaks ja öeldaks: „Te ei osanud sellega hästi ringi käia”. Kas siis oleksime rahul, õnnelikud?


Sellelaadne või teistsugune vandaalitsemine on neil isikutel justkui geenides ja sellest ei saagi nad ilmselt lahti. Jääb vaid loota, et meid, kes selliseid tegevusi taunivad on rohkem. Meie kooli territooriumi eest hoolitsevad paljud inimesed. Hommikul kui lapsed veel koolimajja ei ole jõudnud, on meie usin kojamees Johan jõudnud selleks teha kõik, et meil majja oleks hea siseneda. Samuti hoiavad meie seas laitmatut puhtust Meeta, Jevgenja ning Pille. Ütlemata maitsva söögi toovad lauale Leida ja Viive. Need on vaid vähesed nimed, kes kõik selle nimel töötavad, et MEIL oleks koolis olla hea, turvaline ja mugav. Kui me seda ise ei hinda, siis miks peaksid seda tegema teisedki?

Hommikuses sõnavõtus kerkis esile teinegi tõsine probleem- hinded. Peab tunnistama, et mitmed võimekad õpilased on ennast „käest lasknud”. Kas on kool vähe tööd teinud, õpilased laisad olnud, või lapsevanemad olukorrale vähe tähelepanu pööranud? Põhjustest hoolimata on lahendusi vaid üks – tuleb ennast kätte võtta ja iseenda tuleviku nimel rohkem pingutama.

Hoolimata esmaspäevahommikusest negatiivsest toonist, toimus eelmisel nädalal siiski ka palju huvitavat.

Reedel viis õpetaja Sirje Tallinna Huvikeskus Kullo`sse kuue Meie kooli õpilaste „Olen Kuningas” teemalised joonistustööd. Tuleval aastal (2010) tehakse saabunud piltidest valik ning need need sätitakse mõneks ajaks vaatamiseks galeriisse ülesse.


Laupäeval käisid Holstres päkapikud. See, kes kohale tuli sai suu magusaks, meele rõõmsaks ning oma silmaga näha kuuseküünalde süütamist.

Pühapäeval käis kooli näitetrupp Paide Ühisgümnaasiumis, kus anti meeliülendav etendus "Kommisuss". Laste juhendajad (Maret Tammleht ning Helve Hrabrova) olid rahulolevad ning peatselt lisatakse blogisse laste poolsed kirjutised ettevõtmise edukuse kohta (Pilt 2: Näidendi "Kommisuss " tegelased, vasakult:Sandy Väli, Kelly Vaarend, Kelli Pärn, Gita Lensin, Kerli Pärn, Kätlin Vaarend, Kerli Volt ja juhendaja Helve Hrabrova)

Kuigi jõulude eelsed nädalad mööduvad koolis valdavalt töötamise tähe all, seda nii õpilastele kui ka õpetajatele, siis sellest hoolimata on püütud leida aega ka enestele. Homme (15.12.2009) on Holstre Koolis päkapikupäev. Nendest tegemistest aga lähemalt juba homme.

Lõpetuseks annab koolipere teada, et 16.12.2009. a lähevad 4-6 klass (klassijuhatajatega Marika Kivistik, Sirje Kannel ja Maret Tammleht) peale 5. tundi Mustlasse vaatama Tarvastu Gümnaasiumi ning Tarvastu Muusika- ja Kunstikooli muusikali ühisprojekti "JÕULUSOKK".



Kaunist nädala jätku kõigile ning peagi saabuvat kolmandat adventi!



Lugupidamisega,

Reeme Remmelgas


No comments: