Wednesday, November 14, 2012

Üleskutse Holstre meistrimeestele ja ideoloogidele



Igas külas on üks või mitu isikut, keda tuleb tänada tehtu eest. On neid, kes on läinud teise ilma, kuid neidki, kes täna meid oma kohalolekuga austavad ning oma tegudega meie argipäeva ilmestavad.

Mulle meeldib Vahur Kersna idee anda kiires argitempos inimestele põhjus ja võimalus mõneks hetkeks istuda ning pingil mõtiskleda, mis on elus jääv ja oluline ning mis on praht, mis varem või hiljem põhja vajub. Olen veendumusel, et seda kõike on tarvis selleks, et mitte unustada eluliselt olulisi väärtusi, hoida olnut ning hinnata tulevat.

Koostöös kohalike elanikega oleme jõudnud tõdemuseni, et meilgi peab üks selline pink paika seatud saama. Kuid selleks, et kõik huvitatud saaksid oma sõna sekka öelda, ootame käesoleva aasta lõpuni Holstre Kooli direktori kätte infot pingi nime laureaate ja neid tahtjaid mehi/naisi, kes on valmis pingi valmistamise näol valmis omapoolse panuse andma, et siis kooli 180. aastapäevast alates oleks meil koht, kus olnut meenutada ning tulevikku kujundada!

Kirjutas ju omal ajal Lydia Koidulagi (1.aprillil 1869.aastal) Jaan Adamsonile: “Liiati on Holstre vald oma teoga ja vaimuga alati olnud teistele eeskujuks.”.



Reeme Remmelgas
Holstre Kooli direktor

No comments: